Konfektkaker
Dette er de beste cookiesene jeg vet om. Fulle av sjokolade og hasselnøtter. Jeg er ingen cookies-person, og hver gang jeg lager cookies kommer jeg på at jeg jo egentlig ikke er noe glad i det (men det har jeg visst glemt til neste gang jeg får baketrangen over meg). Men disse! DISSE! Jeg kunne spist meg ihjel! De er opprinnelig med egg, men det byttet jeg glatt ut med en dose aquafaba, min favoritt-eggerstatning som funker til alt!
Ingredienser til ca. 40 stk:
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Pisk margarin og sukker godt sammen, tilsett aquafaba og pisk litt til. Ha i mel og bakepulver og pisk til en myk kakedeig. Du kan gjerne gjøre dette i food processor for å gjøre det litt enklere. Rør inn (for hånd!) hakkede nøtter og sjokolade, til alt er godt blandet.
Fukt hendene og lag små valnøttstore kuler og sett med god avstand på papirkledd stekeplate.
De flyter ut en god del under steking. Stek i 10 minutter, la dem avkjøles litt på stekebrettet og flytt dem så over på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Ingredienser til ca. 40 stk:
- 175 gram myk margarin (feks Nutana eller Rapskokos)
- 175 gram sukker
- 4 store ss aquafaba (laken fra kikert-boksen)
- 1 stor ts bakepulver
- 200 gram hvetemel
- 100 gram god, hakket kokesjokolade
- 50-75 gram hakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Pisk margarin og sukker godt sammen, tilsett aquafaba og pisk litt til. Ha i mel og bakepulver og pisk til en myk kakedeig. Du kan gjerne gjøre dette i food processor for å gjøre det litt enklere. Rør inn (for hånd!) hakkede nøtter og sjokolade, til alt er godt blandet.
Fukt hendene og lag små valnøttstore kuler og sett med god avstand på papirkledd stekeplate.
De flyter ut en god del under steking. Stek i 10 minutter, la dem avkjøles litt på stekebrettet og flytt dem så over på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Nam! Desse ser skikkeleg digg ut. Kanskje dei skal vere den sjuande sorten til jul.
SvarSlett