Gulrotkake med ostekrem og sjokolade

Jeg har laget denne gulrotkaken mange ganger, men av en eller annen grunn har jeg ikke lagt den ut på bloggen enda. Vel, her er den endelig. Det er jo en helt standard vegansk gulrotkake da, men den er bare så himmelsk god! Har servert den til mange uten å si den er vegansk, folk blir rundlurt. Ostekremen er til å spise opp, holdt jeg på å si, men Tofutti sin kremost kan være et herk å få tak i nå som de har lansert den heslige ris-versjonen. Da kan du enten bruke Oatly sin, eller rett og slett bare lage en vanlig melisglasur, gjerne litt syrlig. 












Ingredienser til en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm):



  • 350 gram sukker

  • 600 gram hvete- eller speltmel

  • 4 ts vaniljesukker

  • 2-3 ss kanel, alt etter smak

  • 1 ss kardemomme (mer om du liker det)

  • 1 ts malt nellik

  • 1/2 ts malt tørket ingefær (kan sløyfes)

  • 2 ts natron

  • 2 ts bakepulver

  • Litt salt

  • 300 gram smeltet vegansk margarin, eller 3 dl nøytral matolje (feks raps- eller solsikkeolje)

  • 3,5 dl vann

  • 1 ss eddik (samme hvilken)

  • 3-4 store, revne gulrøtter



Glasur:




  • 1 beger kremost naturell (Oatly eller Tofutti)

  • 1/3 pakke melis, eller mer etter smak

  • 2 ts sitronsaft

  • 50 gram vegansk margarin

  • 2 ts vaniljesukker

  • Hakket mørk kokesjokolade, jeg bruker Coop sin mørke. 










Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 175 grader og kle en ildfast form/langpanne med bakepapir. 


Bland mel, sukker, krydder, vaniljesukker, natron og bakepulver i en bolle. Altså det tørre. 


I en annen bolle blander du margarin/olje, eddik og vann. Bland det våte i det tørre og rør godt. Ha i gulrøttene til slutt og rør det jevnt. 


Hell røren i langpannen og stek i 45-50 minutter. Sjekk med en pinne/spiss kniv om den er ferdigstekt. 





La kaken avkjøles helt i formen før du har på glasur. Til glasuren blander du bare alt iunntatt sjokoladen  en food processor eller lignende og kjører glatt. Smak til med mer sitronsaft, vanilje eller melis, jeg liker det litt syrlig. Bre glasuren over kaken og strø over hakket sjokolade eller annen pynt (feks. hakkede valnøtter eller pecannøtter) til slutt. Kaken må oppbevares kjølig. 































Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Varmende og smakfull kikertcurry med grønnkål og spinat (min favorittmiddag for tiden)

Vegansk kyllingsuppe

Vaniljekake