La Socca - italiensk kikertpannekake (eller mer som en omelett, egentlig)
Min eksmanns familie er fra Italia og maten i eks-svigers sitt hus har alltid vært veldig preget av det, til mine smaksløkers store glede. De er, selv om de ikke er veganere selv, veldig flinke på vegansk mat. Sikkert fordi italienerne er veldig opptatt av grønnsaker og bønner i alle slags former og farger.
Kikertpannekaker har de faktisk aldri laget (i hvert fall ikke til meg), men jeg har sett det i mange italienske kokebøker og skjønt at det er en ganske tradisjonell matrett der borte. Det finnes mange forskjellige varianter, den mest vanlige er bare laget av kikertmel, vann, olje og salt.
Personlig foretrekker jeg litt mer smak i pannekakene, så jeg har laget en versjon som minner veldig om omelett både i smak og konsistens. Hemmeligheten er næringsgjær og eggesalt! Husk å pensle (ikke hell mye, da friteres de og blir sprø) stekepannen med bittelitt olje før du heller i røra, da blir overflaten perfekt.
Min oppskrift er inspirert av forskjellige versjoner funnet på nett, og gjort om til min egen vri. Google på La Socca (eller chickpea pancakes) så finner dere forskjellige versjoner.
Ingredienser til 8-10 små pannekakeomeletter:
Fremgangsmåte:
Bland sammen kikertmel og krydder. Ha i vannet, spinaten og eventuelt andre grønnsaker eller lignende. Rør godt sammen.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Pensle med bittelitt olje, feks. solsikke (smaksnøytral) og ha i en øse med røre. La pannekaken steke til den danner små huller på oversiden. Snu den og stek på andre siden og.
Legg dem oppå hverandre på et fat etterhvert som de blir ferdige.
Server med salat og brød. Kan også brukes som wraps. På bildet har jeg servert dem med facon og ristede brødskiver.
Kikertpannekaker har de faktisk aldri laget (i hvert fall ikke til meg), men jeg har sett det i mange italienske kokebøker og skjønt at det er en ganske tradisjonell matrett der borte. Det finnes mange forskjellige varianter, den mest vanlige er bare laget av kikertmel, vann, olje og salt.
Personlig foretrekker jeg litt mer smak i pannekakene, så jeg har laget en versjon som minner veldig om omelett både i smak og konsistens. Hemmeligheten er næringsgjær og eggesalt! Husk å pensle (ikke hell mye, da friteres de og blir sprø) stekepannen med bittelitt olje før du heller i røra, da blir overflaten perfekt.
Min oppskrift er inspirert av forskjellige versjoner funnet på nett, og gjort om til min egen vri. Google på La Socca (eller chickpea pancakes) så finner dere forskjellige versjoner.
Ingredienser til 8-10 små pannekakeomeletter:
- 4 dl kikertmel (gram flour)
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver eller et fedd revet hvitløk
- 1 ss oregano
- 1/2 ts chiliflakes eller chilipulver
- 3 ss persille eller gressløk
- 4 ss næringsgjær
- 1 ts eggesalt (kan sløyfes, men gir eggesmak om man vil ha "skikkelig" omelett)
- 2 ts bakepulver (ikke nødvendig men gir litt luftigere og bedre resultat)
- 5 dl vann
- 100-150 gram hakket frisk spinat
- Gjerne skivet sopp om du vil, eller annet snadder, feks. revet vegansk ost
Fremgangsmåte:
Bland sammen kikertmel og krydder. Ha i vannet, spinaten og eventuelt andre grønnsaker eller lignende. Rør godt sammen.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Pensle med bittelitt olje, feks. solsikke (smaksnøytral) og ha i en øse med røre. La pannekaken steke til den danner små huller på oversiden. Snu den og stek på andre siden og.
Legg dem oppå hverandre på et fat etterhvert som de blir ferdige.
Server med salat og brød. Kan også brukes som wraps. På bildet har jeg servert dem med facon og ristede brødskiver.
Kommentarer
Legg inn en kommentar