Buffalo hummus - noe av det beste som finnes

Jeg elsker hummus. Jeg ELSKER hummus! Min samboer lager de beste, men her må jeg si at jeg overgikk ham bittelitt da. Jeg er veldig glad i røkte smaker, og buffalo chicken var en favoritt før jeg ble veganer. Denne hummusen har en så perfekt smak av røkt og grillet paprika, altså! Jeg er avhengig allerede!









Ingredienser: 




  • 1 boks avrente kikerter,  min favoritt er Eldorado eller Rema1000 sine

  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller raspet

  • 1 spiseskjeer Sriracha eller annen sterk chilisaus

  • 1 teskje røkt paprikapulver (eller mer!)

  • 1 teskje spisskummen

  • 1 teskje maldonsalt eller vanlig salt

  • 2-3 spiseskjeer Tahini 

  • 1 - 1,5 stor grillet paprika (jeg kjøper glass på innvandrerbutikker, de er MAGISK gode!)

  • 2 spiseskjeer sitronsaft

  • Vann til ønsket konsistens

  • Det skal opprinnelig være endel olje i hummus, jeg unngår helst det fettet og synes det er like godt med bare vann. 






Fremgangsmåte:

Ha alt unntatt vann i en food processor eller god blender og kjør et minutt. Tilsett så litt og litt vann mens maskinen går. Ikke ha i for mye, det er best med litt tykk konsistens og den blir altfor fort for tynn (been there) om man er ivrig med vannet. Når du har kjørt den i ca. 5 minutter er den klar. Smak til med evt. mer krydder.






Mmmm verdens diggeste hummus!



Server med grønnsaker, på skiva (dette er et av mine favorittpålegg), bland inn i nykokt pasta, tynn den ut litt og server som drizzle-saus til Buddha bowls eller salater, ja dette kan brukes til det aller meste. HUMMUS FOR PRESIDENT!














Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Varmende og smakfull kikertcurry med grønnkål og spinat (min favorittmiddag for tiden)

Vegansk kyllingsuppe

Vaniljekake