Grillet paprikasaus

Jeg er en skikkelig sucker for bakt paprika. Det finnes knapt noe bedre enn akkurat den smaken og konsistensen paprika får når den grilles eller bakes i ovnen. Himmel!

Denne sausen ble til en dag jeg hadde lyst på pasta men ikke hadde mer tomater igjen. Jeg hadde derimot et åpnet glass ferdigkjøpt grillet paprika som måtte brukes opp. Da kom jeg på at jeg hadde lest noe om paprikasaus på nett, men husket ikke helt hvor og fant ingen oppskrift jeg følte for å prøve. Så jeg improviserte, og gjett om det ble godt, jeg hadde den over pasta og både jeg og sambo spiste med høylytte stønn.



Grillet paprika på glass er veldig dyrt i dagligvarebutikker. Jeg kjøper store billige glass på innvandrerbutikker eller på feks. Skjæveland gårdsutsalg på Sandnes. Men det er enkelt å lage selv også, google for fremgangsmåte.









Ingredienser til ca. 4 personer:




  • Et stort glass grillet paprika

  • 3 fedd hakket hvitløk

  • 1 liten hakket løk

  • 1 dl grønnsaksbuljong

  • 1/2 - 1 dl vegansk matfløte eller plantemelk, usøtet

  • 1/2 ts rødvinseddik

  • En dæsj Sriracha (chilisaus) om du vil ha det litt sterkt

  • Urter (timian, oregano, persille ...)








Fremgangsmåte:

Stek løk og hvitløk i litt olje. Ha i resten av ingrediensene, men hold litt igjen på buljongen så ikke sausen blir for tynn. Bruk stavmikser og kjør til en saus. Tilsett resten av buljongen om det trengs, og la sausen småkoke i et kvarters tid.

Server over nykokt pasta, eller til noe annet - hva som helst! Tipper denne sausen passer til det meste.


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Varmende og smakfull kikertcurry med grønnkål og spinat (min favorittmiddag for tiden)

Vegansk kyllingsuppe

Vaniljekake