Saftig og sunnere banankake med valnøtter og havre

Dette er en av de beste banankakene jeg har smakt. Og til alt overmål er den mye sunnere enn de jeg har bakt før og! Den er søt og god, men ikke for søt. Den er bakt på fullkornsmel og havre, og jeg har byttet ut sukkeret med kokossukker og redusert mengden. Bananer er jo veldig søtt i seg selv, spesielt om de er overmodne, og da trengs det veeeldig lite sukker.

Prøv denne! Den er bare så god. Dette er en stor porsjon kake, jeg fikk et ganske heavy brød, større enn et vanlig kjøpebrød. Halver mengden om du vil ha en mindre kake.









Ingredienser til et stooort brød:




  • 6 bananer, de må være veldig modne, helst litt overmodne

  • 1,5 dl plantemelk, feks. soya eller mandel, havre funker sikkert også greit

  • 1 dl olje, jeg brukte kokosolje (smeltet)

  • 4 spiseskjeer lønnesirup (kan også bruke agave- eller daddelsirup, men lønnesirup er best)

  • 2 ts vaniljeekstrakt (ikke essens!) eller samme mengde naturlig vaniljesukker

  • 4 gode spiseskjeer malt linfrø

  • 100 gram kokossukker (eller vanlig sukker men det prøver jeg å unngå)

  • 100 gram små havregryn

  • 7,5 dl grovt, finmalt hvetemel, jeg brukte Fibra fullkornshvete

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 2 ts natron

  • Masse hakkede valnøtter til pynt

  • Føler du deg ekstra frekk, ha gjerne i hakket mørk sjokolade også, jeg synes det er bedre uten










Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader og kle en stor brødform med bakepapir.

Ha bananene i en food processor sammen med melk, lønnesirup, vanilje, linfrø og kokosolje. Kjør til en glatt masse. Ha i resten av ingrediensene, men ta bare halvparten av hvetemelet i første omgang så du får kjørt røren fin uten for mye mel oppi om gangen. Kjør til alt er godt blandet. Ha i resten av melet i et par omganger og kjør røren fin.

Hell røren i brødformen (du kan gjerne også bruke en stor rund form eller medium langpanne) og dryss valnøttene på toppen. Stek kaken midt i ovnen i ca. en time, men følg med og stikk en kniv eller kakepinne inn i midten av kaken etter ca. 40 minutter for å se om den er ferdigstekt. Jeg tok faktisk ikke tiden, men det gikk i hvert fall en time fordi kaken var såpass stor. Neste gang jeg lager den (for det blir snart!) skal jeg huske å sjekke tiden.



Server lunken eller avkjølt med godt vegansk smør på, dette er sikkert også veldig godt med peanøttsmør og/eller sjokoladepålegg for de som liker det ekstra søtt.












Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Varmende og smakfull kikertcurry med grønnkål og spinat (min favorittmiddag for tiden)

Vegansk kyllingsuppe

Vaniljekake