Squash-kake
Kan man bruke squash i en kake? Det er jo en grønnsak! Ja, men er ikke gulrot også det? Dette blir omtrent som gulrotkake, men med squash i stedet. Kjenner knapt forskjell, eneste forskjellen er at den er full av friske, grønne squash-strimler i stedet for oransje gulrot. Kjempegodt! Serverte den til fredagskosen på jobb og alle likte den.
Kaken ser litt kjedelig ut uten glasur, men smaken er det ikke noe å si på. Neste gang vil jeg nok lage en god frisk glasur og ha over og evt. inni kaken. Noms!
Ingredienser til en rund kake, ca. 24 cm i diameter:
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader og kle en kakeform med bakepapir i bunnen.
Bland sammen linfrøeggene om du ikke allerede har gjort det. Dette skal bli litt tykt og fungere som bindemiddel i kaken. Kan sikkert erstattes av en most banan eller 3 store ss kikert-lake (aquafaba) men det har jeg ikke testet ut selv, jeg synes aquafaba er perfekt eggerstatning i mat som feks burgere.
Bland sammen revet squash, olje, sukker, vanilje, kanel og linfrøeggene. Ikke rør for mye.
Ha i mel, salt og bakepulver og rør til det er såvidt blandet og uten klumper. Ha i litt vann om røren er altfor tykk, men ikke for mye.
Ha røren over i kakeformen og glatt til overflaten. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter, sjekk med en kniv eller kakepinne om den er ferdigstekt. La kaken avkjøles helt i formen. Dryss over siktet melis eller lag en god glasur. Feks. ostekrem til gulrotkake, eller denne:
Sitron- eller limeglasur:
Ha alt unntatt melk i en food processor og kjør til alt er blandet. Ha evt i litt soyamelk. Smør glasuren over avkjølt kake. Strø gjerne over litt sitron- eller limeskall til pynt, eller feks. hakkede nøtter eller sjokolade.
Kaken ser litt kjedelig ut uten glasur, men smaken er det ikke noe å si på. Neste gang vil jeg nok lage en god frisk glasur og ha over og evt. inni kaken. Noms!
Ingredienser til en rund kake, ca. 24 cm i diameter:
- 5 dl revet squash, jeg brukte food processoren
- 3 linfrøegg (3 ss malt linfrø blandet med 9 ss varmt vann, la stå mens du blander resten)
- 5 dl hvetemel
- 2 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
- 3 ts kanel
- 2 dl smaksnøytral matolje, feks solsikkeolje
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- Om røren er for tykk tilsett litt vann, men den skal ikke være for rennende
- Melisdryss eller glasur (se tips nederst)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader og kle en kakeform med bakepapir i bunnen.
Bland sammen linfrøeggene om du ikke allerede har gjort det. Dette skal bli litt tykt og fungere som bindemiddel i kaken. Kan sikkert erstattes av en most banan eller 3 store ss kikert-lake (aquafaba) men det har jeg ikke testet ut selv, jeg synes aquafaba er perfekt eggerstatning i mat som feks burgere.
Bland sammen revet squash, olje, sukker, vanilje, kanel og linfrøeggene. Ikke rør for mye.
Ha i mel, salt og bakepulver og rør til det er såvidt blandet og uten klumper. Ha i litt vann om røren er altfor tykk, men ikke for mye.
Ha røren over i kakeformen og glatt til overflaten. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter, sjekk med en kniv eller kakepinne om den er ferdigstekt. La kaken avkjøles helt i formen. Dryss over siktet melis eller lag en god glasur. Feks. ostekrem til gulrotkake, eller denne:
Sitron- eller limeglasur:
- 250 gram mykt margarin (feks Berit Nordstrand rapskokos)
- 5 dl melis
- Skallet og saften av 1 sitron eller 2 lime
- Noen ss soyamelk, avhengig av hvor tykk du vil ha glasuren
Ha alt unntatt melk i en food processor og kjør til alt er blandet. Ha evt i litt soyamelk. Smør glasuren over avkjølt kake. Strø gjerne over litt sitron- eller limeskall til pynt, eller feks. hakkede nøtter eller sjokolade.
Kommentarer
Legg inn en kommentar