Squash-kake

Kan man bruke squash i en kake? Det er jo en grønnsak! Ja, men er ikke gulrot også det? Dette blir omtrent som gulrotkake, men med squash i stedet. Kjenner knapt forskjell, eneste forskjellen er at den er full av friske, grønne squash-strimler i stedet for oransje gulrot. Kjempegodt! Serverte den til fredagskosen  på jobb og alle likte den.



Kaken ser litt kjedelig ut uten glasur, men smaken er det ikke noe å si på. Neste gang vil jeg nok lage en god frisk glasur og ha over og evt. inni kaken. Noms!



Ingredienser til en rund kake, ca. 24 cm i diameter:


  • 5 dl revet squash, jeg brukte food processoren

  • 3 linfrøegg (3 ss malt linfrø blandet med 9 ss varmt vann, la stå mens du blander resten)

  • 5 dl hvetemel

  • 2 dl sukker 

  • 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

  • 3 ts kanel

  • 2 dl smaksnøytral matolje, feks solsikkeolje

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • Om røren er for tykk tilsett litt vann, men den skal ikke være for rennende

  • Melisdryss eller glasur (se tips nederst)


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader og kle en kakeform med bakepapir i bunnen.

Bland sammen linfrøeggene om du ikke allerede har gjort det. Dette skal bli litt tykt og fungere som bindemiddel i kaken. Kan sikkert erstattes av en most banan eller 3 store ss kikert-lake (aquafaba) men det har jeg ikke testet ut selv, jeg synes aquafaba er perfekt eggerstatning i mat som feks burgere.

Bland sammen revet squash, olje, sukker, vanilje, kanel og linfrøeggene. Ikke rør for mye.

Ha i mel, salt og bakepulver og rør til det er såvidt blandet og uten klumper. Ha i litt vann om røren er altfor tykk, men ikke for mye.

Ha røren over i kakeformen og glatt til overflaten. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter, sjekk med en kniv eller kakepinne om den er ferdigstekt. La kaken avkjøles helt i formen. Dryss over siktet melis eller lag en god glasur. Feks. ostekrem til gulrotkake, eller denne:



Sitron- eller limeglasur:


  • 250 gram mykt margarin (feks Berit Nordstrand rapskokos)

  • 5 dl melis

  • Skallet og saften av 1 sitron eller 2 lime

  • Noen ss soyamelk, avhengig av hvor tykk du vil ha glasuren


Ha alt unntatt melk i en food processor og kjør til alt er blandet. Ha evt i litt soyamelk. Smør glasuren over avkjølt kake. Strø gjerne over litt sitron- eller limeskall til pynt, eller feks. hakkede nøtter eller sjokolade.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Varmende og smakfull kikertcurry med grønnkål og spinat (min favorittmiddag for tiden)

Vegansk kyllingsuppe

Vaniljekake